dinsdag 3 september 2013

Muros

kuieren door een prachtig bewaard stadje
Muros is het mooiste stadje dat we tot hiertoe tegen kwamen. De juiste datering hebben we niet opgezocht maar het is oud, middeleeuws. Een prachtig romaans kerkje en nog een paar even oude kapelletjes staan in het oude center verspreid. Je kan uren rond kuieren in de smalle straatjes en aangezien het dorp tegen een heuvel aan leunt zijn er overal trappen die de smalle doorgangen verbind wat het geheel een speciaal cachet geeft.
We stonden versteld te kijken aan de etalage van een immobiliën kantoor, voor weinig geld kan je hier een huis of appartement kopen. Zeker oude boerderijtjes "finca' s" staan spotgoedkoop geprijsd. We zagen een finca voor 30.000€ op 1000m² grond??? wel wat werk aan maar zo een stuk grond is bij ons niet meer betaalbaar. Het liet ons even dromen .... moesten we niet varen ....
Maar voorlopig blijven we nog maar wat op het water :-)
sardienen, pimiemento's do patron, en pulpo


Het eten is hier lekker en vooral goedkoop. 4 glazen wijn en 3 schotels kosten tezamen 23€ ! We betallden op het terras 1 € voor een glas wijn ?? moeilijk om te stoppen bij dit warm weer :-)
de lady voor anker
En wanneer je dan op anker ligt en geen havengeld moet betalen dan ga je al makkelijker wat lekkers proeven op de gezellige terrasjes. We kijken op de kaart wat we niet kennen en bestellen dit om te proeven. Tot nu toe nog geen tegenvallers gehad, als je iets besteld dat uit de zee komt dan is succes gegarandeerd. Een verscheidenheid aan vis en schelpdieren en alles levend vers want ieder haventje hier heeft zijn eigen vissers die iedere dagvoor verse aanvoer zorgen. Hmmmm hopelijk komen we nog veel onbekende gerechten tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten