woensdag 4 september 2013

Verrassend Carril

Ria De Arousa, Carril
Tussen Vilagarcia en Carril loopt een "Avenida", die heel  mooi aangelegd is aan de zoom van de baai, die een 2 tal kilometer lang is. Zulke Avenida's komen in alle Spaanse badsteden voor waar er een mooi strand is en deze avenida's zijn voorzien van kunstige banken & lantaarnpalen en andere mooie ornamenten. Je ziet duidelijk dat je in het land van Gaudi, Picasso, Salvadore Dali ... en zoveel andere bekende Spaanse kunstenaars loopt.
Carril was de eerste haven van Santiago De Compostella maar in de loop der tijd heeft Vilagarcia die rol over genomen. Carril is daardoor een klein vissersdorp gebleven terwijl Vilagarcia tot een behoorlijk grote stad is uitgegroeid. Daardoor is Carril heel charmant met prachtige onderhouden huizen die soms maar een
de avenida naar Carril
paar meter van het strand staan. Gevaar voor overslaande golven is er niet in deze beschermde baai, met soms 3 passen te nemen staan de bewoners vanuit hun living op het stand, prachtig gewoon.
Het was heet vandaag op deze korte wandeling want de zon was ook van de partij. Maar wij passen ons aan naar de Spaanse manier van leven, siesta dus. Zo aanpassen naar ... wordt ook wel eens integreren genoemd denk ik :-) Dus tussen 12 en 16u rust, het is niet gemakkelijk voor ons noorderlingen maar met wat oefening lukt het best.
Vandaag hebben wij ook een aanvraag gedaan om een aantal eilanden, Isla Ons - Isla Cies ..., die tot een natuurreservaat behoren te mogen bezoeken.
Het strand van Isla Cies is ooit door een Britse vereniging uitgeroepen tot het mooiste strand! wij kijken hier al met verlangen naar uit. De goedkeuring kan wel een dag of 5 duren, maar wij hebben tijd hiervoor. Dat prachtig stuk natuur gaan we niet links laten liggen.
De komende dagen komt er wat meer bewolking en morgen zelfs kans op een buitje, ook de temperaturen gaan terug wat naar beneden maar dat mag van ons. Het is nu 19.30u  en in de kuip (ook in de boot) is het nog 29°. Morgen of overmorgen, als er wat wind komt, gaan we een ander klein vissersdorp opzoeken in de volgende baai.

3 opmerkingen:

  1. Goe bezig ze. maar wij tellen ook af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ha dat is goed! waar ging het weeral naar toe?? Peru???Daar hebben ze coca bladeren om coca cola van te maken peinzek, proberen ..:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik zal proberen om wat bladeren mee te brengen, kan je komen proeven als je ooit nog eens in de buurt komt. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen