dinsdag 3 september 2013

Ria De Arosa, Villagarcia

De laatste dagen is het heel mooi weer maar ook rustig en vooral warm. Toen we de Ria van Muros verlieten naar de volgende Ria hadden we niet veel hoop op wat wind en dachten dat we de volledige afstand (35mijl) op de stalen fok (motor) zouden moeten afleggen. Maar we waren nog maar net de baai uit of er stak al een mooi bruikbaar windje op om ons langs de mooie kust te laten glijden. De deining is hier veel minder uitgesproken dan aan de Costa Del Morte, de zee was rustig zelfs. De volgende Ria is Ria De Arousa, de grootste Ria van Spanje en ook de mooiste. De baai beslaat een oppervlakte van 200km² waar alle soorten visserij bedreven wordt. Er drijven heel veel houten pontons rond waar hangcultuur mosselen aan gekweekt worden, maar ook de dikke zwarte voedingsrijke bodem zit vol met allerlei schelpdieren die in de restaurants op heerlijke wijze bereid worden, en wij zijn daar getuige van hmm.
Er zat een mooi windje die ons op het vlakke water bijna geruisloos naar de achterkant van de baai bracht. Het was een zeiltocht om op te schrijven, een goede wind, blakende zon en geen golven prachtig gewoon. Zulke dagen krijg je niet elk jaar en dan in zulk mooi baai waarin heel abstracte rotspartijen je dwingen tot geconcentreerd navigeren.
Villagarcia De Arousa is een vrij grote stad met mooie winkels, leuke verkeersvrije straten en natuurlijk terrasjes. Het is de haven van Santiago De Compostella, ook het strand hier wordt naar de hoofdstad van Gallicië genoemd. Er zijn nog mooie stukken met imposante gebouwen uit het verleden over maar minder talrijk dan in Muros waar de ouwe dorpskern volledig in takt gebleven is. We vonden hier een wel Lidl waar we onze notenvoorraad konden aanvullen. We zijn ondertussen door onze stock etenswaren uit België en dan moet je beginnen aanvullen met regionale producten. Maar met een beetje zoeken en proeven vind je voldoende alternatieven om de keuken draaiende te houden en de magen goed gevuld. Fruit eten we veel en is hier goedkoop en heel lekker en vers natuurlijk. We drinken ook regelmatig vers sinaasappelsap dat we voor de hygiëne voorzichtiggewijs ontsmetten met wodca, en mens kan nooit voorzichtig genoeg zijn in zuiderse streken toch :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten