maandag 16 september 2013

Islas Cies

mooier dan 't strand van St Anneke
Een week na de aanvraag kregen wij onze vergunning om de eilanden te bezoeken, maar geen mens die er komen naar vragen is. We waren wel tip top in orde ! En het weer gaf ons direct 2 mooie dagen om voor anker te gaan liggen. We kozen de minst drukke ankerplaats uit, aan het grote strand komen en gaan nogal wat pendelbootjes die dagjes toeristen af- en aanvoeren. We lagen op 100 meter van een mooi zandstrandje waar we rustig op konden landen met de dinghy, en die daar hoog genoeg voor het getij achterlaten.
de Begerto is de middenste van de 3
Wat opvalt van als je voet aan eiland zet is ongelofelijk veel gekwetter van allerlei zangvogeltjes, en deze laten zich goed benaderen hier hoeven ze geen schrik te hebben. Prachtige diertjes, goudvinken, distelvinken, zwarte roodstaart …. en nog andere soorten die ik niet direct bij naam ken.
Een fikse wandeling brengt je 170m hoog tot aan het vuurtorentje langs mooi aangelegde wandelwegen. Er is een kleine camping op het eiland met een (mini)mercado waar we onze lege fles gas omruilden en hiervoor 15€ op tafel moesten leggen. Bij ons kost zo een ruilfles net het dubbele.
Het heldere water met de vele vissen, die je vanuit de dinghy kon zien lokte ons in het water. We zagen snorkellaars bezig, allen met een duikpak aan.
Wij hebben de onze dan ook maar aangetrokken en moesten na een kwartiertje toch stoppen omdat het water zo ontiegelijk koud was. Het water bij ons aan de kust is een stuk warmer. Als Michéle rond de boot zwemt is ze al na 1 toertje genoeg afgekoeld, brrr echt heel koud. Dit begint pas te beteren voorbij Lissabon naar het schijnt.

We lagen 2 rustige nachten voor anker en konden volop genieten van de rust die s' avonds terug keert als de meeste toeristen huiswaarts zijn. Islas Cies zijn zeker een bezoek waard. De 3de dag begon met veel wind en het was zaterdagmorgen ook. Er waren al verschillende boten in de morgen aangekomen,
tja weekend hé. We hielden het voor bezien en hadden geen zin in jongelui in weekend mood, we haalden de nagel uit de grond en richten de boeg zuidwaarts.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten