zaterdag 31 augustus 2013

Ria De Muros, de kaap voorbij

Cabo Finisterre
Het blijft goed blazen en dat al sinds in Gijon verliet, en ondanks dat we in Camarinas in de haven lagen was het 's nachts toch onrustig. We hadden gezien dat er vrijdagmorgen een paar uur minder wind voorspeld werd, dat zou ons de gelegenheid geven om kaap Finisterre op een veilige manier te passeren. 's Morgens leek het ons rustig en veilig genoeg en weg waren wij maar we waren niet alleen. Het was de eerste keer dat er zoveel zeilboten ineens vertrokken, veel boten voor hier natuurlijk een 5 tal boten zetten koers richting kaap. Het was een bezeilde koers dus dit was een opsteker en de max wind die we zagen was 24kn. Maar het gemiddelde lag lager dan 20kn (dikke 5bf) en eens de kaap voorbij zakte de wind in en moesten we in de beschutting van de baai op motor het laatste stukje afleggen.
Michele stond een paar jaar geleden na het beƫindigen van de Camino op de kaap (het eigenlijke eindpunt van de Camino) verlangend uit te kijken over deze zee, nu genoten we beiden van het ronden van deze roemruchtige plaats.
ons buren
Toen we de baai invoeren ging de temperatuur omhoog en de wind omlaag, we kregen nog een zalig namiddag om met een lekker aperitiefje van deze mooie tocht na te genieten. We hebben terug gekozen om de nacht op anker door te brengen, het is zo zalig om vrij rond te drijven en van de prachtige natuur te genieten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten