woensdag 28 augustus 2013

Ria De Camarinas

diepe mooie baai
Sinds gisteren liggen we in Ria De Camarinas en deze keer niet op anker maar in een iets meer beschermde haven. Gans de week zit er al een stevig windje en dat was gisteren niet anders. Plat voor de wind met enkel een uitgeboomde genua ging het continu boven de 6kn. Vertrokken met 15kn wind (4bf) en naarmate we dichter bij Camarinas kwamen stak de wind meer en meer op, wat volgens de weersvoorspelling klopte. Uiteindelijk na 3 uur, gelukkig was het maar een klein stukje (20mijl) zijn we de Ria ingestoven met meer dan 30kn wind wat al net iets meer is dan 6 bf. Het was geen sinecure om met deze wind veilig in een box af te meren zonder ergens een schrammetje op te zetten. We hadden de aanlegplaats goed bekeken, alle stootkussens op de juist kant gehangen en een vrije box gekozen waar de wind nog redelijk gunstig voor zat, om nadien achter de buiskap uit de wind van het zonnetje te kunnen genieten.
glinsterende bijna verlaten stranden
Onze Franse buren waren net hun boot aan het kuisen, meer bepaald ontzouten (na een woelige oversteek van de Azoren), en die hebben ons mooi opgevangen, merci les Francoices :-)
Het valt op dat het heel rustig is in het algemeen, zeker na zuid Bretagne wat een echt zeilers paradijs is. In La Coruna lag geen enkele Nederlander slechts een paar Denen, Zweden Noren en wat Fransen??? Spaanse zeilers zijn er bijna niet en in de door ons bezochte havens lagen de bezoekerssteigers half leeg?? Zou het de crisis zijn of is het slechts een rustpauze in het drukke seizoen.
Ook in de kleine Spaanse dorpen valt het op dat nogal wat huizen te koop staan en tevens nogal wat onafgewerkte huizen en appartementen. Dat de crisis hier hard toegeslagen heeft is voor iedereen duidelijk en wetende dat het noorden nog de meest welvarende streek is ??? het laat zich raden hoe het er in de andere streken aan toe gaat. Voor ons is het hier gunstig om te leven, etenswaren zijn goedkoop ivg met onze regio. Restaurants zijn goed voorzien van verse producten, zeker visgerechten zijn hier uitstekend en goedkoop, gelukkig ook de wijn :-)
Camarinas
Ook het liggeld valt hier reuze mee, we betalen 22€ voor een nacht - water, elektriciteit, douches, wifi alles inbegrepen. En aan het einde van onze steiger begint het terras van het club restaurant waar ze ook heerlijk piementos do patron voor 3€ serveren. Je ziet het leven kan ook makkelijk gaan je moet er alleen wat oog voor hebben :-)

2 opmerkingen:

  1. Hey Marc,

    Keitof! Wanneer kom je terug naar den Belgique?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ikzelf ergens naar het einde van het jaar toe, het bootje blijft voorlopig in beter weer liggen, kwestie om nog een zonnetje te kunnen meepikken deze winter.

      Verwijderen