donderdag 29 augustus 2013

Costa De Morte

Cabo Villano
Een stevige wandeling bracht ons over een sterk heuvelachtig gebied tot aan de Cabo Villano. Net als in Bretagne lopen er hier ook goed aangeduide wandelpaden langs de kusten. Een mooie variatie in vegetatie, heideachtig, stukken met sparre- & denne- & loofbossen dan weer eucalyptusbomen waar het heerlijk ruikt met hier en daar goed verzorgde akkertjes. Zo kwamen we een stuk tegen waar aardappelen nog door 3 mensen met de hand gerooid werd in de blakende zon, hier wordt wel degelijk nog gewerkt mevrouw Merkel. Het is zo gemakkelijk om met de Duitse vingertje naar de zuidelijk staten te wijzen maar de dagelijkse realiteit laat ons hard werkende zuiderlingen zien. Mevrouw Merkel die opgegroeid is in de DDR en nog met een rood sjaaltje rond haar hals rondgelopen heeft, geeft zo gemakkelijk af op Griekenland en Spanje. Misschien moet ze maar eens de ware schuldigen durven aanwijzen, maar ja van iemand die een stille "Stazie" was (waar een dossier van bestaat) kan men niet veel meer verwachten en de kleinzonen van Krupps, Thyssen die zich tijdens de oorlogen verrijkt hebben vinden haar top!!! Enfin

horizontale schaapshoeder
Leuk was de ontmoeting met een schaaphoeder die zo bedreven was dat hij het horizontaal kon! Zijn trouwe hond zat geïnteresseerd toe te kijken, en de geiten en schapen graasden al blatend dat het een lieve lust was. Wij houden nogal van geitenkaas dus wij ook vonden dat het goed was en kijken al met plezier uit naar de producten van hun noeste arbeid, de hoeder incluis waarschijnlijk.

windmolenparken
Op deze kust zijn in de loop der eeuwen talloze schepen vergaan, daarom noemt die dan ook de Casta De Morte. Het is ook het uiterste westpuntje van Spanje en van Europa waar de golven van de Oceaan continu op los beuken. Resultaat zijn heel mooi grillige rotsformaties waar de zee door spleten en gaten spoelt en waar mosselen, kreeften & krabben een goede thuis vinden.
Gans de kust staat bezaait met windmolenparken, niet moeilijk! Veel wind, hoge heuvelruggen aan zee en veel open ruimte. Dus niet teveel nimby (not in my back yard) mensen die overal wel een reden voor hebben om tegen te zijn. Je moet wel goed schoeisel hebben om hier rond te lopen maar zeker en vast de moeite waard. 

1 opmerking:

  1. Man, man, man,... Ik wou dat ik er af en toe eens bij kon zijn.

    Ik klaag niet over mijn leven hoor,... maar dit zou ik toch liever doen ! :-)
    Ik kan begrijpen dat Antwerpen nu de ver van je bed-show is,... maar als je ooit terug komt, wil ik een paar vette pinten gaan pakken met u . Akkoord?

    BeantwoordenVerwijderen