vrijdag 9 augustus 2013

Santona, Santander, Llanes

kust van Asturië
Na Bilbao was de eerste halte een mooie baai aan Santona/ Laredo. Heel rustig lig je daar met mooi zandstranden rondom. Wat opviel is dat er heel veel zandstrand is hier aan deze kusten met heel fijn zacht zand? De kusten zijn woester en hoger dan in Bretagne maar veel meer en langere stroken zand toch wel. Ook een verschil met Bretagne is dat je hier altijd de deining van de Oceaan voelt, ook bij stil weer. En stil weer is het, veel veel op motor dus.

Vervolgens ging het naar Santander, een redelijk grote stad maar ook daar lagen rustig op anker voor een strandje waar we met de dinghy op landen voor wat boodschappen te gaan doen. Het innerlijke van de mens mag zeker niet vergeten worden. Ook hier was de baai mooi maar verder de stad trokken we niet, voorlopig genoeg grote steden bezocht.

Llanes is een heel klein dorpje met een piep klein haventje maar ook hier gingen we op anker, lekker goedkoop. Het was wel was onrustig net naast het haventje waar de deining van de Oceaan zich toch goed liet voelen, maar een goede nachtrust ontbrak toch niet. Heel verrassend is ook het indrukwekkende uitzicht op de Picos De Europe, een bergketen met toppen hoger dan 2500m. Je zag de sneeuw nog liggen op de Picos, heel mooi. En terwijl we genoten van dit uitzonderlijk uitzicht zagen we aan de andere kant van de boot duikende Jan Van Genten! Dit is een teken van jagende vissen en ja na een tijdje zagen we dat er een schooltje dolfijnen zijn middagmaal aan het bereiden was. Dit was het beste van 2 werelden, de ene kant zie hoge bergtoppen alsof je in een Oostenrijks meer vaart en aan de andere kant van de boeg zie je dartele dolfijnen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten