vrijdag 9 augustus 2013

Gijon

strandje naast de haven
In Gijon gearriveerd en jawel op motor, tja je moet wat. De komende dagen komt er wat meer meer wind en nog uit de goede richting ongeveer. De natuur moet je nemen zoals ze komt. Maar er is hier genoeg te beleven en te zien. Geeft ook de kans om wat op de blog te zetten, in die kleine havens of op anker heb je meestal geen wifi. Eens kijken of hier aan een schappelijke prijs een sim kaartje te verkrijgen is daarmee is internet altijd toegankelijk, wel gemakkelijk.
Gijon is een moderne stad alleen is er een nog slechts een restje oud gedeelte naast de jachthaven. Franco zijn troepen hebben blijkbaar deze stad oa vanop zee plat gebombardeerd. Maar er is nog voldoende over om hier wat rond te struinen. Een bakkerij vinden in Spanje is blijkbaar geen sinecure, de Spanjaarden brengen hun brood mee uit de mercado's (supermarktjes). Maar dat product catalogeer ik niet onder brood! het is zo van dat sponzig gedoe Engelse stijl. Maar na wat speurwerk toch een pannederia gevonden met een soort volkoren brood, en wij weer dik tevreden. Siesta is hier nog altijd in precies, de winkels gaan hier terug open rond 16u - dus doen wij mee en houden ook een luie siesta onder de bimini want de zon prikt wat hard. Maar de temperatuur in de haven is zeker te doen en er waait een verfrissend windje.
Nogal wat commotie rond een Franse boot die een kind mee hebben waarvan ze geen officiƫle papieren bij hadden??? De Fransen hebben moeten zorgen dat de papieren voor dat kind aan boord waren, voor zij verder mochten. Begrijpelijk natuurlijk met die verdwijnende kinderen. Wij kregen controle van de douane maar zoals zoals ikzelf alles volgens de regels der wet, natuurlijk :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten