donderdag 11 juli 2013

Trébeurden

Trébeurden is een heel klein Bretoens kuststadje maar in welke mooie omgeving! Het ligt in de Cote de granite rose en is een lust voor het oog met talrijke baaien waar allerlei watersporten beoefend worden door jong en oud maar ook plaats is voor rust en eindeloze vergezichten. Onze overtocht van Guernsey naar hier was minder rustig, met een dikke 5 bf NE met nog wat extra vlagen ging het snel maar plat voor de wind is het lastig en geconcentreerd sturen. Het is een mooie afstand, 65 mijl = 110km, en de sterke stromingen onderweg maken de tocht wat langer maar gezien het mooie weer is het alleen maar een genoegen om dit te kunnen doen. Voor de Bretoense kust kwamen een aantal dolfijnen rond en vlak naast de boot zwemmen, nooit zag ik ze zo dicht bij. Door de hoge golven en het heldere water konden we ze volledig zien, een mooiere ontvangst konden wij zelf niet bedenken. En dan weten dat  er in Japan baaien rood zien van dolfijnenbloed om tradities in ere te houden ???? dat is de andere kant van de medaille en gelukkig ook van de wereld.
Toen we rond 21u aankwamen werden we met folkmuziek ontvangen waar we moe en door de zon gekleurd nog genoten van wat flessen cider en Bretoense pannenkoeken met boter. Beter kon niet of ja misschien dit etentje deze avond maar een mens mag zich toch eens een folietje permitteren niet, tenslotte zijn we toch in verlof? of niet meer eigenlijk. Dit is nu ons leven, geen verlof geen reis gewoon leven maar op verschillende plaatsen en hier zijn we dik tevreden mee.
Onze 2 gasten vermaken zich ook geweldig maar we maken het zelf geweldig, er is niemand die dat voor ons doet. Een glaasje wit wat zilte oesters en nog een snipje Sint Jacobvruchten met wat groentjes afgezoomd door een schilderachtig mooie baai, meer hebben wij niet nodig. Amen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten