zaterdag 20 juli 2013

Camaret sur Mer, Audierne, Concarneau

De tocht naar Camaret had weer een speciaal merkteken, we ronden de tip van Bretagne, het meest westelijke deel van Frankrijk. We glipten met goed weer door het kanaal tussen het vaste land en Ile d' Ouessant. Grotendeels konden we zeilen met een lekker zonnetje wat wil een mens nog meer. Graag hadden we al deze eilanden bezocht maar op doorreis moet een mens keuzes maken … Dus dan maar naar Camaret sur Mer. We verwachtten een modern toeristenstadje maar niets was minder waar. Een heel leuk stadje met natuurlijk gepast terrasjes maar een nog mooiere natuur. We bleven een extra dagje liggen om terug een stuk van de GR34 te doen. De kliffen zijn momenteel begroeid met een pracht van bloemen en planten in allerlei kleuren en variaties, ook hier was de lente heel laat begonnen hoorden we van de mensen hier. Het deed deugd om nog eens wat kilometers door te stappen. Op een pad dat langs beide zijden begroeid was zagen een kleine slang die zich snel uit 'voeten' maakte.



Van Camaret ging het naar Audierne waar we de nacht aan het anker doorbrachten en een BBQ met vis organiseerden, de vis spijtig genoeg nog altijd gekocht :-( Eerst lagen we bijna alleen in de voorhaven maar tegen het eind van de dag lag het volgepakt. Een merkelijk verschil met het noorden van Bretagne waar het aantal boten veel beperkter was. Zuid Bretagne kent bijna geen stroming doordat het tij verschil veel kleiner is, gemakkelijker te bevaren.



Na Audierne gingen we richting Concarneau waar ik 30 tal jaar geleden ook een bezoek had gebracht. Vooral 'la Ville Close' was blijven plakken in mijn geest waar indertijd aan de ingang Keltische muziek gespeeld werd door een groepje jonge Bretoenen, een kippenvel moment. En ja het was nog net zoals toen, maar ja tenslotte staat het daar al een paar eeuwen, die paar jaar veranderden het uiterlijk niet. Alleen liep er een pak volk meer rond. Tja dat moet je erbij nemen in zulke mooie plaatsen, tenslotte is toerisme hier ook een belangrijke bron van inkomsten, voor ons niet zo natuurlijk :-)
En eindelijk onderweg ving ik de eerste makrelen …... eindelijk. Die gingen de avond nadien op de BBQ om gerookt en met bijpassende groeten een lekker lauwe sla te vervolledigen.

Onze vrienden die 2,5 weken aan boord doorbrachten gingen van boord. Dus lasten we eerst een volledige kuisdag in om alles terug tiptop en spic&span te maken. Badkamers uitwassen, met alle bed- en donsovertrekken en wat extra vuile was vulden we een wasmachiene van 8kg. Het was warm en een stevig windje föhnde alles droog in een mum van tijd. De wat aangetaste stock werd in de plaatselijke Carrefour bijgevuld met heel wat lekkers waaronder 'gekonfijte eendenbil' een van onze favoriete schotels. De lady blonk weer en na de tanks nog opgevuld te hebben was ze klaar voor de eilandjes die op ons liggen wachten. Hopelijk blijft weer nog een tijdje rustig zodat we kunnen ankeren en ons onderdompelen in de rust van eenzame baaien en zacht in slaap gewiegd worden in Morpheus armen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten