zaterdag 27 juli 2013

Ile Noirmoutiers

wij zijn niet de enigen die een nachtje op anker doorbrengen
Heerlijk rustig geslapen, en daarom ook vroeg wakker. Eerst een lekker ontbijtje en we zijn klaar voor een nieuwe tocht. Wind is er niet maar ons hoor je niet klagen want om 7uur is het nog steeds 20°. Slechts enkele wolkjes proberen de opkomende zon te sluieren, maar het blauw is niet te onderdrukken. Eitjes met witte bonen in tomatensaus met een sneetje volkorenbrood en we zijn er klaar voor. Zeilen zal niet lukken 4kn wind, motor aan en daar gaan we op een bijna rimpelloze zee. Op motor lukt het vissen niet echt goed, ik probeer toch nog een andere set lokaas en ja na een tijdje loopt de reel af ….. echter door de snelheid van de boot breekt de lijn pffff. Een nieuwe spinner er aan en nog wat verlokkelijke pluimen, althans voor vissen (denk ik). En ja na een tijdje zzzzzzzzzzzz de reel loopt af – motor op relantie en een mooie geep belandt in de kuip. Deze gaat van avond op het bord.
Bij aanloop van Ile Noirmoutier horen we op de VHF dat het haventje goed volloopt en dat de boten in rijen dik naast elkaar liggen. Wij kiezen voor een rustige ankerplek op een 1 mijl van de haven op een beschermde plaats voor de kust. Eerst lekker aperitieven en dan gebakken aardappeltjes met sla&tomaat en de vers gebakken geep vervolledigt onze perfecte avond, een mooie rode ondergaande zon is ons dessert. We hebben geluk deze zomer, enkel de eerste dagen waren wat minder qua temp, eens we Bretagne bereikten was de zon alle dagen van de partij, sinds zuid Bretagne hebben we nog alleen t-shirts en veel zonnecrème nodig – hopelijk blijft het zo nog een tijdje. We genieten heel erg van deze mooie eilanden.
We hebben Bretagne verlaten en zijn nu in de Vendée, bedankt mooi Bretagne we hebben er echt heel erg van genoten, je ziet ons zeker nog terug.

Michèle heeft ook nog een pak wier uit de schroef gehaald, met wat stroming rond de boot geen gemakkelijke maar wel een vermakelijke klus. Iedereen tevreden, niet minder de schipper die hier fier een pastis op dronk – iedereen moet zijn steentje bijdragen toch :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten