dinsdag 2 juli 2013

Sjofele jongen op Lidl Crocs in mondain Deauville

In Deauville heeft de crisis duidelijk nog niet toegeslagen, een duidelijk verschil met bv. Dieppe. In Dieppe stonden nogal wat winkels leeg, veel huizen en appartementen te koop met naar onze normen lage prijzen. Steden zoals Dieppe kenden een rijke geschiedenis als zeilhavenstad met verbindingen naar verschillende continenten een drukke handel en rijke visvangsten rond New Foundland . De haven is een toeristen haven geworden en nog wat bootjes van sportvissers. Grote industrie is er niet meer, jonge mensen trekken weg en verval is overal zichtbaar.
Deauville blinkt als het ware en de straten zijn geplaveid met €'s. Casino's, paardenrenbanen, golfterreinen en zo nog meer leuke verzetjes voor de meer gegoeden onder ons. De binnenstad is heel mooi versierd met bloemen en fonteinen en staat vol met goed onderhouden statige villa's. Het zorgt voor tewerkstelling natuurlijk en dat is dan weer de goede kant van de zaak.
Vanaf vandaag krijgen we voor een 2 tal weken bezoek, hopelijk krijgen ze heel goed weer met zon en gunstige wind in de juiste richting ...... dan kunnen wij daar ook van genieten natuurlijk :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten