woensdag 8 augustus 2012

Ook cultuur staat hoog in ons vaandel!

Jullie zullen wel denken dat er hier alleen maar bachanales georganiseerd worden, het bier proeven is tenslotte toch een verrijking van onze kennis. Het zou erg zijn om zomaar flessen te ontstoppen en deze betekenisloos op te sloeberen! Neen daarom dus de quotering dit geeft toch een duidelijke meerwaarde dachten wij zo.
Momenteel liggen we nog aan de steiger in Brighton en vonden het tijd voor een nadere studie te doen rond de Zuidkust van Engeland. Het is zeker niet het 'minder goede weer' die ons aan de steiger gekluisterd houdt neen zeker niet, ook niet dat de wind uit de verkeerd richting komt :-)
We zijn vandaag ook weer bezig met de zoektocht naar gezonde voeding, gebaseerd het boek 'De voedselzandloper' van de jonge dokter Kris Verburgh. Hierin doet hij aan de hand van vele internationale studies uit de doeken hoe schadelijk suikers in onze voeding zijn. Hij pretendeert niet dat alle wetenschap in het boek van hemzelf is maar hij maakt in het boek een samenvatting over de invloed van suiker op het menselijk lichaam. Heel confronterend zeker als je vaststelt aan de hand van je paspoort dat je al wat jaren op deze aardkloot rondloopt :-)
Dus vandaag experimenteren wij met het optimaliseren van havermoutpap + cacaopoeder en volkoren pannenkoeken met sojamelk. Beide proefnemingen gelukt.
Het is geen zoveelste dieetboek maar een bron van kennis over gezonde voeding en leefwijze maar die wel maakt dat je er goed van afvalt zonder dat je op hoeveelheden moet letten, nog meer zelfs waar chokolade (wel de pure zwarte) als heel gezond omschreven staat ?? wat wil een mens nog meer. Wij zijn er na een aantal weken van overtuigt dat dit ons nieuwe voedingspatroon wordt, en na wat zoeken nog heel lekker ook.
Ook het cultureel gedeelte niet vergeten:
gisteravond onderzochten wij meer specifiek : Tournée General Triple Hop (biertje van programmavan Een)
onze score :  8.5
Je ziet dat de degustatie uitgevoerd werd in de beslotenheid van onze knusse kajuit, in de kuip zouden de wind en de regen onze smaak kunnen vertroebelen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten