woensdag 22 augustus 2012

Alderney, eenvoudige schoonheid

Terug een mooie zonnige dag zei het niet zo warm als in België waar het nogal drukkend warm was naar wij vernomen hebben. Een wandeling van een 10 tal km gedaan rond het eiland. St Anne een klein pittoresk plaatsje met veel kleurige huisjes en Engels ingerichte tuintjes, een streling voor het oog. Eens uit dorpje loop je boven op een weelderig begroeit plateau met een veelheid van bloemen: wilde kamperfoelie, bellenboompjes, vetplantjes, variatie aan heidekruid teveel om op te noemen waar de vlinders dartel rondfladderen. Aan de zuidkant van het eiland liggen 2 rotsen waar kolonies Jan Van Genten op zitten. We lieten ons vertellen dat de vogels altijd terug gaan naar hun eigen rots om hun nesten te bouwen, de natuur kent blijkbaar toch noch scheiding van gemeenschappen zonder dat er daar veel over gekwetterd wordt :-)
Deze avond serveert Michéle haar befaamde vissoep, gisteren genoten we van het 'schoon manneken' dat ik in Cherbourg ving hmmm lekkere stevige vis.
Morgen gaan we richting Guernsey omdat ze op het eind van de week meer wind geven, veel meer. Op Guernsey kunnen we ook mooie uitstappen maken en liggen we aan een steiger, wat rustiger dan aan een boei. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten