dinsdag 7 augustus 2012

Biercontest

Brugse Zot in Dover.

Als we een andere haven aandoen houden we een bier apero. In Dover was de Brugse Zot aan de beurt. We gaven die een score van 7.5 iets minder dan ons standaard bier Duvel.
Opmerkelijk vonden we dat de fles naast de Brugse Zot dezelfde vorm had? Die fles had Michéle gevonden in haar kelder waarop een datum stond 08/1998 ! We hebben de fles niet alleen open gemaakt maar ook een glas van gedronken en het was perfect drinkbaar! Het was een speciaal kerstbrouwsel van bras. Friart "St Feuillient" genoemd. Heel opmerkelijk dat het bier zo goed bewaard is gebleven en dat dezelfde vorm van de fles nu ook nog gebruikt wordt. Deze laatste gaven we ook een 7.5 +1 omdat het nog zolang na datum nog drink- en genietbaar was.

La Chouffe in Eastbourne


Wij vonden een Choufke degusteren in een 'Chick' oord wel gepast, tenslotte moet je als Belg toch tonen waar we goed in zijn, bier dus aangezien we frieten bakken geen waardig alternatief vonden.
Het werd heel goed bevonden en kreeg een 8.5 score mee van de jury. Op die manier zetten wij ons ook wat af tegen de grandeur van dit luxe oord, geen een of andere overgewaardeerde Veuve .. maar een Belgische Champagne uit de Ardennen. Heb gehoord dat de speciale bruis in het bier voortkomt uit het feit dat er water gebruikt wordt uit een snelstromend riviertje bij het brouwproces.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten