dinsdag 18 september 2012

Le Havre

Terwijl ik dit zit te tokkelen hoor ik de wind door het want fluiten. Deze morgen met een 3-4bf vertrokken en met een stuk of 6 hier in Le Havre aangekomen. Ik denk dat dit het snelste traject is dat onze lady tot hiertoe deed. 68 mijl in 10 uur varen bijna plat voor de wind. Laatste uren kwam de wind niet meer onder de 20kn wind, dan gaat het snel maar ook hoog over de golfjes.
Op zee heb je daar eigenlijk geen last van, de stuurautomaat op en lady snort door de golven, aanleggen echter is een ander paar mouwen. Eerst raakten we in het slik in de aanloop van de jachthaven maar een zeiltrainer met een zodiac gaf ons een duwtje, en dan waren geen goed bereikbare steigers vrij. Gelukkig liepen er een aantal zeilers op de steiger om ons op een minder goede plaats op te vangen. Michéle raakt meer en meer op dreef en behendiger om snel de juiste handelingen te doen aan boord. Het is niet simpel en vraagt soms veel kracht om zeilen te bedienen of op het juiste moment op de steiger springen om de boot af te meren zonder de buren schrik aan te jagen :-) Ik  zou zeggen heel goed en een bank vooruit maar dat gaat hier niet want dat zit ze in het water.
Het was wel een heel mooie zeiltocht, snel en prachtig weer. Daarna een goed aperitief en wat lekker koken en we zijn er weer klaar voor, maar eerst moet het fluiten ophouden.
1 constante het weerbericht klopt langs geen kanten maar dat is dan ook een weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten