woensdag 8 april 2015

Dominica, een groene parel

Dominca een parel aan de Caraibische kroon. Wat een prachtig authenthiek eiland met de mooiste natuur die ik tot hiertoe te zien kreeg. Wat opvalt is dat de bewoners heel trots zijn op hun eiland, en doen alles om het niet alleen proper te houden maar ook verfraaien ze hun tuinen en zelfs wegen met bloemen en planten. Rijk is het eiland zeker niet, in dollars, maar het je ziet geen miserie, je ziet veelal blije gezichten.
Ik deed samen met de bemanning van de Puff & Wildeman, 2 begeleide uitstappen. De eerste ging eerst naar de Victoria watervallen. Onderweg vertelde onze prachtige gids Seacat honderd uit over 'zijn' eiland. Regelmatig hield hij halt bij bomen of merkwaardige struiken. Her en der plukten ze bessen en vruchten die we konden proeven.
De tocht naar de Victoria waterval was een eerste kennismaking met de bijna ontembare natuur. Het uitzicht op de waterval krijg je niet gratis. De bedding van het riviertje, bezaaid met tal van hindernissen, moet over een paar honderd meter gevolgd worden. Maar de beloning is groot. Zwemkledij aan en even genieten in en onder de machtige waterval. De waterval was heel onstuimig, je kon elkaar met moeite verstaan. Na een kontrole van gids of er geen stenen in de kolk gevallen waren sprongen we van een 5 tal meter hoog het bruisende kolkende water in, geweldige ervaring.
De 2 etappe van die dag, de Cirique waterval die zich rechtstreeks in de oceaan stort, gaf nog meer spektakel. Eerst moesten een steile klif, van ongeveer 95 m hoog, afdalen met behulp van touwen, boomwortels en touwladders.  Totaal verbaasd waren door het uitzicht. Het fijne zwarte vulkaanzand glinsterend in de zon, afgeboord door een weelderig begroeide klif en als apotheose de waterval die zich in de oceaan stort. Onder de waterval een rots en daar gingen we even een douche op nemen. Met de juiste timing spurt je, als de bruisende oceaan zich even terugtrok, naar het rotsblok. Even wennen aan de druk op je benen als de brullende golven het rotsblok overspoeld, dan verder opschuiven tot onder de waterval. Zoet koud water over je hoofd en een warmer aanvoelende oceaan die aan je benen rukt. Dit slaat alles! Een ongelofelijk gevoel overmeesterd je, je moet niet altijd naar een pretpark om iets execptioneel te beleven. Moedernatuur heeft zelfs meer te bieden door het overweldigend decor rondom de scene. Disneyland kan hier niet aan tippen.
Daarna nog wat stoeien met de gids in de bruisende oceaan. Deze tocht is niet voor een ieder. Slecht de kranige Nederlandse meid van de Puff, The Magic Dragon, deed de afdaling mee naar deze magische plek. De gidsen, Seacat, deden echter puik hun werk om ons dit unieke moment te laten beleven.
Dit betoverde eiland neemt zachtjes aan plek nr 1 in van de door mij bezochte eilanden. Mijn honger om het nog meer te verkennen wordt alleen maar groter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten