zondag 15 december 2013

Herfst in Lagos

vallende bladeren, aan de Moorse muur
Ook hier heeft de natuur een mooi gekleurd herfstdeken over het landschap gedrapeerd. Het viel me slecht een paar dagen geleden op, en het ging snel. Zeker na een dag of 2 met toch wel forse wind. Maar de herfst ziet er hier volledig anders want het zijn enkel wat loofbomen platanen, vijgen ed die hun blad verliezen. De palmen en veel andere bomen en struiken blijven mooi groen. Het is een mooi contrast, je ziet hier verschillende seizoenen door elkaar. Je stapt door een pak afgevallen bladeren en wat verder doorbreken kleurige bloemen het rood bruine herfsttapijt. Er is dan ook weinig kans om in een soort wintertrance te geraken.
een kleurige herfst in lagos
Een straat verder wordt je overspoeld met een zomersgevoel door een uitbundige bloemenpracht. De overschakeling naar het winteruur is louter administratief hier en niet de aanzet om een paar maanden knus achter de haard weg te kruipen.
Ook de vogels blijven heel actief, je vind overal rijpe vruchten en bessen nu waar ze zich te goed aan doen. Ze hebben wel wat extra concurentie gekregen van wat overwinteraars, maar er is eten genoeg te vinden. De ooievaars zijn ook nog altijd hier, misschien vinden ze het hier leuker dan in Afrika of veiliger. Regelmatig trekken ze de aandacht met hun geklepper hoog op hun nesten.
De appelsienen zijn nu prachtig oranje aan de bomen zelf, de bladeren blijven alsnog hangen, ze krijgen wel een andere kleur. Ben benieuwd hoe de lente eruit gaat zien en wanneer die begint, hopelijk ben ik dan nog hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten