dinsdag 25 juni 2013

Antwerpen - Terneuzen - Nieuwpoort

Toen we gisteren vertrokken was de wind wel al wat gekalmeerd maar de regen had er nog duidelijk zin in. De ene regenvlaag na de andere overvloog de Schelde en bood ons zeer regelmatig een verfrissing aan. Maar eens moet je vertrekken en we hadden er allebei zin in veeel zin. De tij en de motor bracht ons tot Terneuzen waar we rond 21 u binnen kwamen. De zeilpakken drogen, nog snel wat eten en onder de wol want de volgende etappe begint om 05u, vroeg hé :-)
De wind was totaal weg en dus de zeilen bleven lekker onder hun dekentje liggen, onze stalen fok heeft de ganse tijd gebromd. Net voor Breskens kregen we terug een fikse bui maar daarachter leek het op te klaren. Toen we voor Cadzand waren kwam de zon er stilletjes door en naarmate de dag verliep werd de zon, en wij ook, uitbundiger. Net voorbij Oostende zagen we een schooltje bruinvissen die wel meer voor de Belgische kust gespot worden tegenwoordig, leuk begin.
En een vroeg vertrek geeft recht op een lange dag maar toch vingen we na de middag een uiltje in het zonnetje. In de haven lagen er een 4 tal zeehondjes ook van het zonnetje te genieten we waren duidelijk niet alleen. Nu nog apero met Hollandse nieuwe en Gentse waterzooi en dan zal onze kooi ons niet hoeven te lokken want morgen komt er een nieuwe dag - un bonjour, Boulogne we komen er aan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten