maandag 17 september 2012

Sark - Cherbourg


Eergisteren met prachtig weer vertrokken vanuit St Helier - Jersey, wel met weinig wind weliswaar maar de zon maakt alles goed. Het was de eerste dag dat er in bikini kon gezeild worden, allée Michéle dan. 
Aangezien er 's nachts ook rustig weer voorspeld werd besloten om een nachtje op anker voor Sark door te brengen en het eilandje zelf eens te bezoeken.
Sark is een platte rots van 100m hoog met slechts enkele huisjes erop, geen auto's enkel een paar tractoren. De lokale pendel gebeurt met een 1 pk, paard en wagen dus. Het is wel de moeite om eens tot aan La Coupé te gaan, een smal betonnen voetpad 80m hoog boven steile kliffen. Nogal wat inwoners verloren hier het leven voor WOII. Tijdens WOII hebben eerst de Duitsers Russische krijgsgevangen hier aan het werk gezet, met nogal wat doden, en na de oorlog hebben de Engelsen Duitse krijgsgevangen de boel laten afwerken, ook met enkele doden. Merkwaardig is dat er alleen een gedenkplaat hangt met de vermelding van de Duitse krijgsgevangenen, de Russen ??? nothing nada .. geen plaat waard waarschijnlijk.
Onderweg ving ik de mooie pollack die we 's avonds in een ovenschotel bij ons de avond lieten doorbrengen. 
Altijd leuk na een bezoek aan Sark is de dingy terug in het water krijgen nadat het tij met een paar meter gezakt is. De dingy ligt dan een op de rotsen hoog genoeg zodat het hoogtij de dingy niet meeneemt, en dan moet je die dikke blaas terug op het water krijgen hmmm leuke sport.

Gisteren was het contrast op gebied van weer totaal! Geen bikini maar wel volledig zeilpak tot handsschoenen toe, toen we naar Cherbourg zeilden. 's Avonds net voor Cherbourg klaarde het wat op en konden we de zeilvest terug wegbergen.
Tijdens het zeilen opeens een grote klop, de visstok sprong een halve meter omhoog en toen ik ophaalde alles weg, draad gebroken ???? Het is nochtans redelijk sterke draad wat heeft daar aangehangen??? Zal mijn vistechniek wat moeten bijstellen, als zeiler moet je toch ergens je kost bij mekaar zien te halen hé :-)
Foto boven : lekkere pollak met mooie man, of is het mooie pollak met lekkere .....
Foto onder: Deutsche sicherheit, gebouwd met Russische beenderen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten